Folosirea ventuzelor pentru masaj

Published on

Modul de utilizare al ventuzelor pentru masaj

Ventuze masaj anticelulitic
Ventuze masaj anticelulitic

Ventuzele pentru masaj erau des folosite in medicina populara, pentru tratarea racelii, a gripelor, in tratarea convulsiilor, a congestiilor pulmonare, a durerilor intercostale, incat si a altor boli. Metoda de aplicare a ventuzelor pe piele este aceeasi care se practica din vechime si prevede ca inaintea aplicarii acestora sa se frictioneze bine pielea. Ventuzele pentru masaj sunt aplicate cu succes alaturi de masajul cu uleiurile esentiale. Aceasta metoda de masaj cu ventuze este aplicata cu maxima eficienta si de catre terapeutii si medicii din antichitate, iar beneficiile in tratarea anumitor boli au fost cunoscute si recunoscute si de medicii si terapeuticii din zilele de azi. Mai multe gasiti pe https://ventussa.wordpress.com/2015/09/09/avantaje-si-dezavantaje-ale-tratamentului-cu-ventuze/

Aceasta terapie, cu ventuze, este aplicata si adresata celor doua corpuri ale pacientului: corpul energetic si cel fizic. Corpul energetic se corecteaza prin deblocarile energetice care apar dupa ce sunt aplicate ventuzele pe locul unde este localizata afectiunea, sau pe locul cunoscut drept punct sau meridian de acupunctura. Ventuzele montate in aceste locuri interfereaza cu sistemul energetic, dar si cel informational al omului, la fel ca si un ac folosit in acupunctura. Prin aceasta actiune a ventuzei, asemenea acului de acupunctura, aceasta scoate excesele energetice la suprafata, dupa care elibereaza si dreneaza energia denumita perversa. Aceasta energie eliberata si drenata este de natura calda, umeda sau rece si este eliberata prin porii din piele. Astfel, mecanismele homeostatice si de aparare sunt echilibrate, iar in urma acestui echilibru creat boala sau patologia ei sunt eliminate natural. De multe ori folosirea ventuzelor dau roade acolo unde medicatia pe antibiotic nu o face, iar in aceste cazuri putem spune ca ventuzele sunt mai presus decat patologia.

Terapia cu ventuze asupra corpului fizic au o actiune directa si indirecta. Actiunea indirecta se manifesta prin corectia aparuta in plan fizic, dupa ce este executata echilibrarea energetica, iar actiunea directa se manifesta prin extragerea de toxine a stazelor si a sangelui stagnant.

Tratamentul cu ajutorul ventuzelor se mai aplica si in tratarea celulitei cu mare succes. In acelasi timp trateaza foarte bine si cu mare succes si bolile de circulatie, dar se ocupa si de eliminarea toxinelor. In tratrea celulitelor, ventuzele distrug celulele adipoase si netezesc tesutul adipos de sub piele si au efect mai mare decat in urma unui masaj obisnuit.

Masajul cu ventuze mai este folosit si in alte afectiuni, cum ar fi: dureri musculare si mai ales actioneaza foarte bine atunci cand muschii sunt incordati, deoarece ii relaxeaza; disfunctii digestive; dureri articulare din diferite motive; celulita, dureri de cap, migrene si alte astfel de afectiuni tratate usor si sigur cu ajutorul ventuzelor. Masajul cu ventuze poate fi aplicat la nivelul intregului corp, atat pe spate, abdomen, brate incat si pe picioare.

De asemenea, are multe beneficii si pentru infrumusetarea pielii, deoarece reduce celulita prin distrugerea depunerilor de grasimi si intarzie imbatranirea pielii prin imbunatatirea circulatiei sanguine si prin eliminarea toxinelor din organism.

Efectele masajului cu ventuze sunt foarte mari, deoarece reduce durerea si elimina inflamatiile din corp, elimina toxinele acumulate in corp si are un efect calmant si relxant asupra sistemului nervos. Pentru mai multe informatii ne gasiti pe https://www.facebook.com/VentuSSaRomania

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post