Avem sau nu nevoie de ulei de camelia?

Published on

Uleiul de camelia este un ulei esential obtinut din arborele “Camellia” prin presarea semintelor din pastai. Este utilizat pentru frumusete inca din timpuri stravechi si este specific partii asiatice. Se spune ca gheisele il foloseau si datorita acestuia erau asa frumoase si aveau tenul perfect, iar luptatorii samurai il foloseau pentru coafurile complicate.

Uleiul de camelia este folosit din ce in ce mai mult

Astazi proprietatile acestui ulei au fost recunoscute si a inceput sa fie folosit des atat in saloanele de cosmetica cat si acasa de catre partea feminina. Fiind bogat in vitaminele A, B si E, nutrienti, acizi grasi, zinc, magneziu, fier si calciu are efecte benefice asupra pielii, parului si unghiilor. Acesta hidrateaza, reface si revigoreaza epiderma.

Uleiul de camelia este ideal de folosit de catre femeile insarcinate, deoarece previne aparitia vergeturilor. Pentru ca este bogat in colagen vegetal, este foarte bun pentru a preveni imbatranirea pielii si aparitia ridurilor, putand inlocui cu succes demachiantul sau crema de noapte. In acelasi timp ofera elasticitate pielii si reduce ridurile de expresie. Este indicat de catre doctorii dermatologi pentru tratarea acneei si a tenulului cu probleme.

Atunci cand mergeti la plaja nu uitati sa puneti in geanta o sticluta cu ulei de camelia. Va va fi de mare ajutor, deoarece ofera o protectie mare pielii impotriva razelor UV. In acelasi timp puteti sa folositi acest ulei de camelia ca tratament pentru unghii, fiind un bun produs fortifiant si hidratant pentru maini si cuticule. In cazul in care aveti un par deteriorat si cu varfuri despicate, inainte de spalare masati-va cu cateva picaturi de ulei. Totodata, pentru un par stralucitor si cu volum, puteti sa il folositi ca balsam dupa spalare.

In cadrul saloanelor de masaj este folosit atat in stare pura cat si ca baza pentru diverse creme. Mai este utilizat de catre terapeuti in aromaterapie in combinatie cu alte uleiuri vegetale.

In Asia uleiul de camelia este folosit la prepararea sosurilor pentru salate si fripturi, descoperindu-se de catre cercetatori ca ajuta pacientii cu metastaze in cancerul de piele si cancerul la plamani. In medicina alternativa, era folosit de cei care sufereau de boli precum ulcer, arsuri la stomac si gastrite. Mai era folosit de popoarele asiatice si pentru videcarea ranilor pentru ca prevenea aparitia infectiilor.

In concluzie, putem spune ca uleiul de camelia este un medicament naturist si in acelasi timp un produs cosmetic in stare pura pe care il puteti gasi in magazinele de specialitate de genul http://cosmetice-bio.net/ sau pe site-urile naturiste si fata de alte creme are un pret mic.

Published on remedii naturiste

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post